Suosituksia

SUOSITUKSIA MEISTÄ

 

Huumoria riitti!

“Palasimme Varsovan lomalta ja nyt haluamme KIITTÄÄ mukavasta ja asiantuntevasta palvelustanne. Omakotitalomme Jämsässä sai uudet omistajat ja me pääsimme muuttamaan Jyväskylään. Alkukuukaudet talomme myynnissä viime toukokuusta lähtien olivat turhauttavia ja kesä meni ihmetellessä. Mutta sitten saimme Teron yhteistyöhön kanssamme ja kaiken kaikkiaan mahtavaa aikaa olikin syyskuun alusta alkaen. Huumoria riitti tiukoissa tilanteissakin ja heti meillä synkkasi.  Asiantuntevasti ja hienosti myynti saatiin maaliin hänen avullaan ja olemme kiitollisia asiakkaita.  Voimme suositella lämpimästi asuntoasioissa toimistoanne.”

Maritta ja Ari-Pekka Knaapi, Jyväskylä  

 

Oh2

Ei kiveenhakattuja hintoja

“Ostimme Jämerä-kivitalo asunto-osakkeemme rakennusvaiheessa v. 2011 Halssilanmäestä, Ohtonkujalta. Näin ollen olimme sen ensimmäiset omistajat, kun aloimme suunnittelemaan tämän myyntiä keväällä 2015. Halusimme käyttää välittäjää myynnissä, koska koimme ettei itsellämme riitä aika ja rahkeet tähän.

Saimme naapuriltamme vinkin hyvästä kiinteistönvälittäjästä. Otimme välittäjään yhteyttä, ja saimmekin häneltä erittäin kilpailukykyisen välityspalkkiotarjouksen, joka ei ollut “kiveen hakattu”. Sopimus tehtiin, ja olimme erittäin tyytyväisiä asunnon myyntiin kokonaisprosessina. Haluaisimme nostaa esille tärkeimpinä tekijöinä välittäjän ammattitaidon sekä upeat valokuvat markkinoinnissa, ja kattavan myyntiesitteen.

Asuntomme myytiin pian ensimmäisen yleisesittelyn jälkeen, ja välittäjä tarjosi vielä kaupantekokahvit koko seurueellemme”.

Antti Vainio ja Tiina Hirviniemi, Halssilanmäki

Lou

 

Asiantuntevaa asuntokauppaa

“Asioiminen välittäjän kanssa oli alkutapaamisesta aina kauppakirjan allekirjoittamiseen vaivatonta ja joustavaa. Leimallista koko myyntiprosessille oli asiantuntemus ja palvelualttius”.

Martti ja Anitta Heikkinen, Köhniö

 

Kyp

Persoonallista otetta välitystyöhön

“Koti ja Kontu -välittäjä myi meiltä molemmilta ensin entiset asuntomme ja välitti ostamamme talon ammattitaidolla sekä persoonallisella ja perehtyneellä otteella. Erityisen tyytyväisiä olimme hänen perehtyneisyydestä sekä vilpittömästä kiinnostuksesta meidän tarpeisiin ja toiveisiin niin myynnin kuin ostamisenkin suhteen. Välittäjästä välittyi aito kiinnostus omaan työhönsä!”

Jenny Rauhansalo ja Antti Suora, Kypärämäki

Referenssi 4

Sijoitusyksiö vauhdilla tuottamaan

”Tapasin välittäjän Koti ja Kontu LKV:n konttorilla ja tein ostotoimeksiantosopimuksen sijoitusyksiöstä. Muutaman kuukauden sain odotella, mutta sitten välittäjämme soitti ja kertoi, että lähellä Keski-Suomen keskussairaalaa olisi remontoitu yksiö. Taloyhtiössä oli pääosa isoista remonteista jo tehty, joten oli odotettavissa, että asunnon kulurakenne olisi jatkossa varsin maltillinen. Koti ja Konnulta sain sijoitustuottolaskelman, joka vastasi hyvin omia laskelmiani. Sijainti oli myös sellainen, että vuokraus olisi nopeaa ja helppoa. Kävin siis katsomassa asuntoa, ihastuin siihen ja tein heti ostajalle käyvän hinnan tarjouksen, joka hyväksyi sen heti sellaisenaan.

Sovittiin kauppa-aika jo samalle viikolle ja ryhdyin heti etsimään asunnolle vuokralaista. Välittäjän kautta sain luottotiedot ennakkoon tarkistettua ilmaiseksi kolmelta sopivalta hakijalta. Ja niin asunnon ostopäivän iltana tein asunnosta myös vuokrasopimuksen. Asunto ei ollut tyhjänä päivääkään! Hieno homma!”

Sari Aalto, aloitteleva asuntosijoittaja

 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Ehdollinen ostotarjous toimi!

”Etsimme yhteistä asuntoa Äänekoskelta ja löysimme ihanan vanhan puutalohuoneiston, josta teimme ehdollisen ostotarjouksen. Ehtona oli miehen asunnon myynti Säynätsalossa. Maksoimme lisäksi käsirahan Koti ja Konnun asiakasvaratilille jemmaan, jotta kohde poistuisi julkisesta myynnistä eikä kukaan nappaisi sitä nenämme edestä. Asetimme vanhan asunnon myyntiajaksi vain reilut pari kuukautta, jota välittäjä kyllä piti vähän liian optimistisena. No rivitalokaksiolla, josta oli kauniit Päijännenäkymät, olikin kivasti kiinnostusta ja välittäjämme löysi ostajan ennen määräajan päättymistä. Uusi asunto ostettiin aivan aikataulussa ja kaikki olivat tyytyväisiä.

Käsirahan vastaanottaminen ei ole myyjän kannalta ehkä paras ratkaisu. Sillä jos oma asunto ei olisi mennytkään kaupaksi sovitussa ajassa, niin Koti ja Kontu olisi palauttanut käsirahamme. Myyjä olisi menettänyt myyntiaikaa ja sen jälkeen olisi pitänyt aloittaa myynti jälleen alusta. Onneksi kivat myyjät ymmärsivät, että me halusimme tämän asunnon ja uskoimme vahvasti, että kauppa näin järjestyy!”

Saija Rauhala ja Pekka Vaahervaara, Äänekoski

 

Par

 

Talounelmia ja ostajalähtöistä tunnelmaa

“Noin kaksi vuotta sitten aloimme etsimään Omaa Kotia Saarijärven alueelta. Omalle Kodille oli tarkkoja vaatimuksia – ei liian pieni, ei liian iso, ei liian keskustassa, ei liian kaukana keskustasta, ei liian lähellä  naapuria, ei liian keskellä korpea, lapsiperheelle sopiva, pihaa pitäisi olla reilusti, säädyllisten kulkuyhteyksien päässä… Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Katselimme taloja netin palveluista, oli omakotitaloja, rivitaloja ja paritaloja. Heti ensialkuun oli selvää, että omakotitalo on meille oikea asumismuoto – ainoa vaihtoehto. Etsimme meidän perheelle (2 aikuista + 2 lasta) sopivaa omakotitaloa ja kävimme katsomassakin yhtä taloa, joka vaikutti lupaavalta – mutta jonka esittelyt epäpätevän oloinen kiinteistövälittäjä kiertelevillä vastauksilla pilasi muhkeasti. Tästä esittelystä ja talon katsomisesta suivaantuneena suuntasimme uudelleen netin syövereihin etsimään sitä yhtä ja oikeaa Omaa Kotia.

Heti ensimmäisten joukossa silmään pisti myynti-ilmoitus, joka oli tehty todella omaperäisellä ja hauskalla otteella. Myynti-ilmoitukseen oli otettu paljon hyviä kuvia ja kohdetta oli esitelty monisanaisesti, lämpimästi ja hauskasti! Kuvat olivat ihania, kotoisia ja ah niin kutsuvia! Melkein pystyin haistamaan tuoreen pullan ja vastaleikatun nurmikon tuoksun kuvia katsellessani… Ihana maalaisromanttinen omakotitalo, maalaismaisemassa… ei liian lähellä naapureita, ei liian kaukana keskustasta, pihaa ja puutarhaa sopivasti…

Yhä uudelleen palasimme päivän aikana katselemaan talon kuvia ja lukemaan persoonallista esittelytekstiä talosta. Voisiko tuo olla meidän Oma Koti? Päivän päätteeksi päätimme ottaa yhteyttä kohdetta myyvään Koti ja Kontu -kiinteistönvälittäjään. Ensimmäinen kysymys hänelle taisi olla “vieläkö talo on vapaana” ja olihan se! Sovimme henkilökohtaisen esittelyn mahdollisimman nopeasti ja jäimme kärsimättöminä odottamaan päivien kulumista.

Esittelypäivä oli kaunis loppukesän päivä, aurinko paistoi ja linnut laulelivat. Välittäjän kanssa kierrettiin taloa sisältä ja ulkoa ja hän vastaili vuolassanaisesti ja mitään peittelemättä tai kiertelemättä kysymyksiimme sekä kertoi oma-alotteisesti parista pienestä epäkohdasta jotka talossa ennemmin tai myöhemmin tulisivat vastaan – harvinaisen rehellinen kiinteistövälittäjä!

Esittelyyn oli varattu mukavasti aikaa, minkäännäköistä kiirettä ei tuntunut olevan vaan saimme rauhassa tutustua potentiaaliseen Tulevaan Omaan Kotiimme. Välittäjä oli rento ja mukava, kiirettömän oloinen ja hyvin mahdollisiin kysymyksiin valmistautunut kiinteistövälittäjä, joka jo persoonallaan valloitti ja rauhoitti jännittävät talonkatselijat. Ja niinhän siinä kävi, että esittelystä lähdettiin ostotarjouksen tehtyämme.

Koska olimme täysin kokemattomia talon ostajia, hän myös neuvoi miten tarjous olisi parasta tehdä sekä tottakai hoiti tässä prosessissa äänitorvena olemisen meidän ja myyjän välillä oikein mukavasti, reilusti ja ripeästi. Vielä samana iltana saimme myyjiltä vastatarjouksen jonka noin kaksi sekuntia mietittyämme hyväksyimme. Me olimme löytäneet Oman Kodin!

Välittäjä toimi ahkerasti myös tässä välissä sähköpostitse vastaillen mieleen tulleisiin kysymyksiin ja käytännön asioihin sekä aikataulujen yhteensovittajana. Edessä oli vielä kuntokartoitus taloon, jossa välittäjä sekä myyjä olivat mukana. Välittäjä hoiti senkin homman ammattimaisesti kysellen kuntokartoittajalta asioita joita emme olisi itse osanneet edes kysyä ja tarkisteli pikkufaktoja vielä myyjältä samalla kun hörpimme kahvia ja mietimme tulevaa. Koti ja Kontu LKV:n käyttämä kuntokartoittaja oli ammattimainen ja ripeä, osasi hommansa sekä antoi kattavan raportin parin päivän päästä kartoituksesta. Näin kuntokartoituksestakin jäi kunnollinen dokumentaatio kuvineen ja raportteineen eikä mitään jäänyt epäselväksi talon kunnossa.

Kuntokartoituksen jälkeen sovittiin kaupantekopäivä ja välittäjä oli vielä tässäkin välissä reippaasti mukana kuvioissa meidän ja myyjätahon välissä hiomassa papereita ja käytännön asioita. Kauppapäivänä tapasimme pankissa koko konkkaronkka niin myyjät, välittäjä kuin me ostajatkin ja kun kaupat oli tehty, kävimme vielä kahvilla yhdessä koko porukalla.

Kaikenkaikkiaan voimme suositella Koti ja Kontu LKV:ta kaikille, jotka haluavat persoonallista ja henkilökohtaista otetta talon ostoon tai myyntiin.  Rehellinen, reilu ja kiireetön asiointi sekä henkilökohtainen opastus ja tuki läpi jännittävänkin osto/myyntiprosessin takaavat varmasti tyytyväiset asiakkaat!

Erityisesti talon uuden Isännän ja Emännän mieleen jäi ostoprosessista ja välittäjästä rehellinen ja ostajalähtöinen tunnelma, jossa meille ostajille varmistettiin asiakastyytyväisyys eikä yhtään seikkaa jäänyt käymättä läpi ja tuntui kuin talon välittämistä meille olisi hoitanut paras luotettava kaverimme”.

Nana ja Janne Honkonen, Saarijärvi

 

Tor2

 

Kaksi myyntiin ja yksi ostoon

”Meillä oli peritty kotitalo Säynätsalossa jonka päätimme myydä ja oma kotitalo Saarijärven Koskenkylällä. Tarkoituksenamme oli myydä molemmat talot sekä ostaa sopiva talo Saarijärven keskustasta eläkepäiviä varten. Eli välityspalvelunne hoiti onnistuneesti kolmen talon kaupat alla olevan mukaisesti:

Muuratsalo: Talon myynnin oltua aikaisemmin suurella välitysfirmalla, huomasimme eron talon esitteeseen, esittelyyn sekä paikan mahdollisuuksien välittämiseen uusille ostajille, olevan teillä paljon henkilökohtaisempaa ja paneutuvampaa. Teitte perinpohjaista työtä, jotta kumpikin osapuoli tiesi tosiasiat sekä mahdollisuudet talosta. Talon tultua teille myyntiin, ei kulunut kauaakaan, kun sopiva ostaja löytyi!

Koskenkylä: Talon esitteeseen kerättiin huolellisesti tiedot paikan tarjoamista mahdollisuuksista mahdolliselle maallemuuttajalle. Idearikas välittäjä paneutui huolellisesti tekstiin ja kuviin. Eikä aikaakaan kun talolle löytyi ostajaksi nuori perhe lapsineen!

Uusi talo Saarijärveltä: Tässä vaiheessa olivat jo uuden ostettavan talomme toiveet ja vaatimukset hahmottuneet ja niinpä välittäjä esitteli meille heillä myynnissä olevia taloja, joita muutamia kävimme katsomassa. Esittely oli mallikasta, perinpohjaista, tarkkaa ja valaisevaa. Ei ollut koskaan kiire, oli aikaa kysyä ja pohtia ja harkita! Käytyämme Hietarinteellä, talo tuntui sopivalta. Metsäinen luonto aivan vieressä ja tilaa ja mahdollisuuksia talossa riittäisi meille puuhastella ja harrastaa. Kauppaa tehdessä saimme myös asiantuntevia neuvoja päämäärän saavuttamiseksi. Tuntui uskomattomalta, kun kaksi taloa myytiin ja yksi ostettiin yhden kesän aikana!

Asioiminen toimiston kanssa hoitui hyvin! Tietoa talojen myyntitilanteesta sai koko ajan! Kiitokset!”

Keijo ja Airi Laitinen, Saarijärvi

 

Oh

Helpot kaupat

”Kaupanteko kävi hyvin selkeästi ja vaivattomasti”.

Antti Tuutti ja Susanna Jämsen, Halssilanmäki

 

Er

Kontuhaun tulosta

Tapasimme Koti ja Kontu -välittäjän ensimmäisen kerran loppuvuodesta 2013 erään Köhniöllä sijaitsevan talon esittelyssä, josta olimme sopineet yksityisnäytön. Talo vaikutti kuvien perusteella niin hyvältä, että olimme valmiit kauppoihin lähes näkemättä taloa.

Talonäyttöjä oli takana lukuisia; enemmän ja vähemmän varteen otettavia vaihtoehtoja ja jokunen ”läheltä piti” tilannekin. Kymmenen vuoden sisään oli mahtunut niin monta muuttoa, että hyvä jos itsekään pysyimme laskuissa mukana. Oli asuttu vanhassa ja uudessa, vuokralla ja rakennettu talo, jonka piti olla meidän koti; muuttolaatikoita ei vain koskaan kokonaan purettu.

Nyt olimme siinä elämäntilanteessa, että oli aika oikeasti asettua aloilleen. Vanhempi lapsemme oli aloittamassa koulun syksyllä, eikä sitten enää muuteltaisi parin vuoden välein, kun ei mikään paikka tuntunut kodilta.

Köhniön talo oli ”ihan kiva” ja sijainniltaan täydellinen. Mutta ei talosta sitä tunnetta tullut, mitä kaikki nämä vuodet oli haettu. Välittäjä ei pakkomyynyt (mihin olimme jo useasti tottuneet) vaan kuunteli kärsivällisesti ja teki rakentavia ehdotuksia, miten talosta saisi perheemme tarpeita vastaavan. Teimme tarjouksen toisen näytön jälkeen ja loppujen lopuksi olimme helpottuneita kun kauppoja ei syntynyt.

Välittäjä oli kuitenkin selvästi saanut kopin siitä, mitä olimme hakemassa ja ehdotti ostotoimeksiantoa eli Kontuhakua talosta, joka sijaitsi samalla alueella, mutta ei ollut julkisessa myynnissä. Teimme sopimuksen joka ei velvoittaisi meitä mihinkään tässä vaiheessa, eikä meille koituisi kustannuksia, mikäli talo ei olisikaan passeli.

Kyseessä oli Köhniön alueelle tyypillinen 50-luvun rintamamiestalo, joka oli laajasti peruskorjattu, eikä siis vaatinut välitöntä remonttia. Se kodin tunne mikä tuli vastaan jo ulkoeteisessä siinä joulukuun pimeänä aamuna oli niin voimakas, että jätimme tarjouksen rappusilla lähtiessä. Tiedostimme, että talo oli selkeästi yli budjettimme, mutta välittäjä oli rohkaiseva; ei se ota jos ei annakaan!

Pettymykseksemme tarjouksemme ei mennyt läpi. Välittäjä oli tehnyt pitkäjänteistä työtä myyjäpariskunnan kanssa, sillä luopumisen tuska pitkäaikaisesta kodista oli melkoinen. Ihme kuitenkin tapahtui ja muutaman viikon kuluttua myyjä tuli toisiin aatoksiin, kun uusi mieluinen asuntokin oli löytynyt. Allekirjoitimme uuden ostotarjouksen välittäjän kanssa vielä samana iltana, kun hän ystävällisesti tuli sen oman keittiön pöytämme äärelle tekemään.

Talolle varattiin pikimmiten sen historian ensimmäinen kuntotarkastus, jossa ei mitään yllättävää ilmennyt. Kaupantekokin hoitui mutkattomasti ja välittäjän taholta yhtä säntillisesti, kuin koko toimeksiantoprosessi. Muuttamaan pääsimme kahden kuukauden kuluttua siitä, kun kävimme talossa ensimmäisen kerran.

Asiat eivät kuitenkaan aivan menneet kuin Strömsössä. Muuttopäivänä huonekaluista tyhjennetyn askarteluhuoneen nurkassa huomasimme repsottavan lattialaudan. Emme asiaa suuremmin murehtineet, mutta koska seikka oli jäänyt kuntotarkastajalta huomaamatta hän tuli elokuussa (lukuisten yhteydenottojen jälkeen) purkamaan lattian, jotta nähtäisiin mitä se on syönyt. Tyrmistys oli valtava, kun lattialaudoituksen alta paljastui lainehtiva vesi ja lattianrajasta veden lahottamat seinät.

Olisimme kaiketi olleet neuvottomia ilman välittäjän loistavaa apuun tuloa. Hän ryhtyi pyyteettömästi ajamaan asiaa niin, että pääsisimme myyjän kanssa sopuun seikasta, joka ei ollut kauppaa tehdessä kummankaan tiedossa. Välittäjä oli paikalla vahingon laajuutta selvitettäessä ja laati tarkkasanaisen ja asiaan perehtyneen kirjallisen raportin siitä, miten vaurio olisi korjattavissa sekä realistisen ehdotuksen kauppahinnan alennuksesta. Selvisimme asiasta ilman minkäänlaista kiistaa saatikka tarvetta käräjöintiin, ja vaurio korjattiin asianmukaisesti. Olimme hämmentyneitä siitä, miten suurella intensiteetillä välittäjä paneutui kaupan jälkihoitoon, ilman erillistä velvoitetta tai korvausta. Kokonaisuutena voimme sanoa, että välittäjän työskentely oli jämptiä, asiaan paneutuvaa ja luottamusta herättävää. Yhtään muuttolaatikkoa emme ole jättäneet purkamatta.

Kiitokset Koti ja Kontu; perheemme on viimein päässyt kotiin”.

Päivi ja Harri Halttunen, Köhniö