Arviokirjat

TILAA VIRALLINEN ARVIOKIRJA

Koti ja Kontu laatii viralliset arviokirjat asunto-osakkeista sekä kiinteistöistä. Asunto-osakkeen kirjallinen hinta-arviokirja alkaen 400 euroa + mahd. asiakirjakulut. Kiinteistön kirjallinen arviokirja hinta alkaen 500 euroa + mahd. asiakirjakulut.

Arviokirjan arvio laaditaan aina allekirjoituspäivän mukaiselle hetkelle. Arvioitava käypä arvo on se rahamäärä, joka arvioitavasta kohteesta on todennäköisimmin saatavissa arviointihetkellä vallitsevassa markkinatilanteessa, vapaaehtoisella kaupalla, normaalein kauppaehdoin ja toisistaan riippumattomien osapuolten kesken.

Nimensä mukaisesti arviointi on aina arviointia. Tässä pyritään aina siihen, että arvio poikkeaa toteutuvasta arvosta korkeintaan +- 5 % asunto-osakkeiden kohdalla, +- 10 % omakotitalokiinteistöjen kohdalla ja +- 20 % liiketoimitilojen kohdalla. Alan yleisten suositusten mukaisesti, em. toleranssit ovat tavanomaisia. Tulee kuitenkin aina huomioida, että mitä enemmän kohde poikkeaa tavanomaisesta, sitä haastavampaa on realistisen markkina-arvon arviointi.

Kiinteistönvälitys Jyväskylä

Arvioinnissa sovelletaan eri menetelmiä, joita ovat kauppa-arvo-, kustannus- ja tuottoarvomenetelmä. Näitä yhdistelemällä ja soveltamalla kunkin hetkiseen markkinatilanteeseen, voidaan muodostaa realistinen käsitys kohteen käyvästä arvosta.

Arviointi edellyttää yleensä välittäjän katselmuskäyntiä paikan päällä. Yli 50 km:n edestakaisesta matkasta toimistosta arviopaikalle perimme matkakuluina 0,5 euroa/km. Toimistomme sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustassa.

TILAA SÄHKÖINEN VIRALLINEN ARVIOKIRJA

Uutena palveluna toimitamme kirjallisen arviokirjan esim. pankkia/ositusta/perinnönjakoa tms. varten sähköisesti. Silloin täytät itse kohdetiedot meille ja saat sähköpostilla itsellesi virallisen arviokirjan. Palvelu on maksullinen. Tilaa se tästä.

Arviokirjan tarkastaa ja allekirjoittaa aina LKV -välittäjämme.
Hinnat sis. alv:n 24 %.