Palvelumme

Täältä sivulta löydät kaikki palvelumme. Klikkaa ja lue lisää!

 

ARVIOKIRJA

Koti ja Kontu laatii arviokirjat sekä asunto-osakkeista että kiinteistöistä. Asunto-osakkeen kirjallinen hinta-arviokirja maksaa meillä alkaen 290 euroa + mahdolliset asiakirjakulut. Kiinteistön kirjallisen arviokirjan hinta alkaen 390 euroa + mahdolliset asiakirjakulut.

Arviokirjan arvio laaditaan aina allekirjoituspäivän mukaiselle hetkelle. Arvioitava käypä arvo on se euromääräinen summa, joka arvioitavasta kohteesta on todennäköisimmin saatavissa arviointihetkellä vallitsevassa markkinatilanteessa, vapaaehtoisella kaupalla, normaalein kauppaehdoin ja toisistaan riippumattomien osapuolten kesken.

Nimensä mukaisesti arviointi on aina arviointia. Tässä pyritään aina siihen, että arvio poikkeaa toteutuvasta arvosta korkeintaan asunto-osakkeiden kohdalla +- 5 %, omakotitalokiinteistöjen kohdalla +- 10 %, ja liiketoimitilojen kohdalla +- 20 %. Alan yleisten suositusten mukaisesti, em. toleranssit ovat tavanomaisia. Tulee kuitenkin aina huomioida, että mitä enemmän kohde poikkeaa tavanomaisesta sitä haastavampaa on realistisen markkina-arvon arviointi.

Arvioinnissa sovelletaan aina eri menetelmiä, joita ovat kauppa-arvo-, kustannus- ja tuottoarvomenetelmä. Näitä yhdistelemällä ja soveltamalla kunkin hetkiseen markkinatilanteeseen, voidaan muodostaa todenmukainen käsitys kohteen käyvästä arvosta.
Arviointi edellyttää yleensä aina välittäjän katselmuskäyntiä paikan päällä. Yli 50 km:n edestakaisesta matkasta toimistostamme arviopaikalle perimme matkakuluina 0,5 euroa/km. Toimistomme sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustassa.

Arviokirjan tarkastaa ja allekirjoittaa aina LKV -pätevöitynyt välittäjämme.
Hinnat sis. alv:n 24 %.

ASUNTOSIJOITUSPALVELU

Sijoitusasuntoa etsimässä? Tarjoamme tähän palveluna Kontuhaun. Kirjallisella Kontuhaku -ostotoimeksiantosopimuksella etsimme sinulle kohteen, joka täyttää kriteerisi sijoitusasunnolta. Kriteerinä voi olla esim. tavoiteltu vuosituotto rahana tai prosenttina sijoitetulle pääomalle. Yleisiä kriteerejä ovat luonnollisesti myös hankintabudjetti ja haluttu kaupunginosa/-alue.

Kauttamme kulkee kuukausittain useita potentiaalisia kohteita ja kymmenen välittäjäkorvaa kuulee viikoittain uusista kohteista, joita asiakkaamme tarjoavat tai vinkkaavat. Kontuhaku -asiakkaanamme saat tietää asunnoista aina heti ensimmäisten joukossa. Tarjoamme sinulle kohteisiin yksityisesittelyn halutessasi. Tätä ennen saat meiltä tuottoarviolaskelman sähköpostiisi sekä tarpeelliset tiedot asunnosta ja taloyhtiöstä. Selvitämme asunnolle päivän reaaliarvon ja saat tietoosi myös alueella toteutuneet kauppahinnat. Tällöin et maksa ylimääräistä ja neuvottelemme puolestasi hinnan kohdalleen niin, että tässä tienaat välityspalkkiomme verran kotiinpäin jopa enemmänkin.

Kontuhaku -ostotoimeksiantopalkkiomme on 3,00 % velattomasta kauppahinnasta ja kuitenkin aina vähintään 2.500 euroa, sis. alv:n 24 %. Huomioi, että välityspalkkio on vähennyskelpoinen muiden hankintakustannusten (esim. varainsiirtovero, kuntotarkastus) ohella, mikäli joskus myyt asunnon.
Yleisimmät sijoituskohteet, joita olemme Kontuhaku -asiakkaillemme välittäneet, ovat olleet 17 – 42 m2 kokoisia kerrostaloyksiöitä tai pieniä kaksioita, sijainnit vaihdellen ydinkeskustasta lähiöihin, n. 6 km säteellä Jyväskylän ”Kompassilta”.

Ajankohdasta riippuen, on välillä kauttamme tarjolla myös useamman huoneiston kokonaisuuksia. Tällöin voit päästä käsiksi määräalennukseen ja tätä kautta saavuttaa korkeamman tuoton sijoitukselle.

Sijoitusasuntohankinnan yhteyteen tarjoamme samalla aina myös vuokralaisen etsintäpalvelun. Valitsemme yhdessä kanssasi sopivimman vuokralaisen, tarkastamme luottotiedot ja laadimme vuokrasopimuksen. Avustamme myös vuokravakuuden järjestämisessä, joka on nykyään mahdollista vuokralaiselle myös ilman fyysistä rahasuoritusta. Sijoittajana saat kuitenkin 1 – 3 kuukausivuokran suuruisen vakuuden vakuustilillesi, luotettavan vakuuspalvelun kautta.

Valtakirjalla voit valtuuttaa edustajamme hoitamaan kokonaisvaltaisen prosessin aina asunnon etsimisestä kaupantekoon ja vuokrasopimuksen allekirjoittamiseen sekä avainten luovuttamiseen. Valokuvaamme ja tarkastamme samalla asunnon puolestasi ennen luovutusta vuokralaiselle. Ja sama seuraavan sijoituksen kohdalla ja seuraavan ja…  Kysy tarjousta palvelustamme!

KAUPPA- JA ASIAKIRJAPALVELU

Laadimme puolestasi kauppakirjat myös itse tehtäviin kiinteistö- ja asunto-osakekauppoihin. Tätä varten sinun tarvitsee toimittaa itse kaikki tarvittava aineisto myytävästä tai ostettavasta kohteesta, minkä välittäjämme tarvitsee asian hoitamiseksi. Vastaavasti voit myös valtuuttaa välittäjämme tähän hoitamaan asian puolestasi.

Kiinteistökauppakirjan hinta on 390 euroa ja asunto-osakekaupoissa 290 euroa. Lisäksi laskutamme tarvittavat asiakirjat (esim. isännöitsijäntodistus liitteineen, kiinteistörekisteriote, lainhuuto- ja rasitustodistukset sekä mahd. muut tarvittavat asiakirjat) toteutuneiden kustannusten mukaisesti.
Kauppakirjan ehdot pyritään aina laatimaan sekä myyjän että ostajan etuja tasapuolisesti ajaen.

Laadimme myös vuokrattavan asunnon vuokrasopimuksen hintaan 150 euroa + mahdolliset asiakirjakulut. Luottotietojen tarkastamisesta perimme 10 euroa samassa yhteydessä.

Kiinteistön hallinnanjakosopimuksen hinta on alkaen 390 euroa + mahdolliset asiakirjakulut.
Kysy tarjousta myös perukirjan laatimisesta sekä kiinteistö- ja rakennusrasitesopimuksista.
Hinnat sis. alv:n 24 %.

Olemme myös yhteistyössä Asianajotoimisto Fenno Oy:n kanssa. Asian lajista riippuen, voimme tarvittaessa pyytää asianajotoimistoa ottamaan yhteyttä asiakkaaseemme.

KONTUARVIO

Uuden kodin etsiminen kannattaa alkaa vanhan asunnon arviosta.  Asunnon hintaan vaikuttaa suhteellisesti eniten se missä ”konnulla” asunto sijaitsee. Siksi puhumme Kontuarviosta. Lähetä alla olevat tiedot meille pohjaksi, niin tulemme tekemään sinulle arvion. Kontuarvio on aina maksuton!

Tarkka osoite *

Asuntotyyppi

Huoneiden lukumäärä

Asuinpinta-ala

Muuta esim. tehdyt remontit

Nimi *

Puhelinnumero *

Sähköposti *

Tietosuojalain ja Euroopan Unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679/EU) mukainen yhdistetty Tietosuojaseloste- ja informointiasiakirja löytyy sivun alaosasta.

KONTUHAKU

KOTEJA KIVEN ALTA PIILOSTA?

Koti ja Konnulla on paljon ostajia, jotka hakevat tietyltä asuinalueelta eli ”konnulta” uutta kotia. Liity sinäkin kodin etsijöiden joukkoon!  Soitamme tai meilaamme sinulle kun sopiva kohde löytyy ja saamme sen myyntiin. Saat tietoa uusista kohteista ennen muita! Kontuhaku-palvelun avulla ovat useat asiakkaamme löytäneet itsellensä mieluisan omakotitalon tai asunto-osakkeen. Myös asuntosijoittajat ovat hyötyneet palvelustamme.

MITÄ MAKSAA?

Palkkiomme Kontuhaku-ostotoimeksiannon suorittamisesta on 3,00 % velattomasta kauppahinnasta, kuitenkin vähintään 2.500 euroa, sis. alv:n 24 %. Ostaja maksaa palkkion toteutuneen kaupan yhteydessä. Myyjä ei maksa mitään palkkiota, jolloin hankittava kohde usein onkin normaalia edullisempi. Mikäli emme löydä kriteerisi täyttävää kohdetta, niin tällöin emme peri palkkiota emmekä muita maksuja. Jos kuitenkin tarvittavia asiakirjoja on jostain kohteesta tilattu ja nämä on sovittu maksettavaksi myyjän ja ostajan kesken, niin tällöin veloitus tapahtuu toteutuneiden kustannusten mukaisesti sopimuksen päättyessä.

MITÄ LÖYTYY?

Erityisen suosittua on Kontuhaun käyttö ollut vanhemmilla, pientalovaltaisilla asuinalueilla Jyväskylän lähiöissä. Moni on löytänyt ”unelmiensa kodin” ja maksanut mielellään edullisen palkkiomme. Tähän mennessä onkin useilla usein takana ollut jo useita asuntoesittelyitä ja sopivan kodin etsintä on saattanut jatkua ehkä jo vuosia. Usein ne parhaat ovatkin ”kiven alla piilossa”, eivätkä julkisessa myynnissä missään. Asunnon omistaja on saattanut pohtia asunnon myyntiä jo pitkään, mutta ei ole halukas kuitenkaan laittamaan tätä yleiseen myyntiin ja ryhtymään valtaisaan asuntoesittelyrumbaan. Kontuhaku toimii tässä erinomaisesti: ihmiset tarjoavat asuntoja myyntiin joskus hyvinkin herkästi. Välittäjämme tutustuvat kohteeseen ja arvioivat etukäteen asunnolle realistisen arvon, jolloin et maksa liikaa etkä varsinkaan yli kohteen markkina-arvon.

MITEN TOIMITAAN?

Kriteerit täyttävän kohteen löytyessä, saat tästä sähköpostiisi perustiedot ja usein myös muutaman valokuvan nähtäväksesi. Mikäli kohde kiinnostaa, sovitaan yksityisesittely. Tällöin ei asunnon omistaja ole itse paikalla, vaan on valtuuttanut välittäjän esittelemään tilat. Tutustuminen on tällöin avointa ja rohkeaa; kaikki kommentointi (ja myös kritisointi) on helpompaa. Mikäli kohde ei ole se oikea, niin ei hätää: tästä ei sinulle aiheudu kustannuksia ja siirrytään etsimään seuraavaa.

Kun se oikea löytyy, niin välittäjämme hoitaa tästä kaupan sinulle, laatien täsmällisen kauppakirjan ja huolehtien kaikesta kaupantekoon liittyvästä sekä myös tarvittavasta kaupanteon jälkihoidosta.
Kontuhaku voi kohdistua mihinkä tahansa ostettavaan kiinteistöön tai asunto-osakkeeseen: kerros- ja rivitalohuoneistot, omakoti- ja paritalot, rakennustontit, maa- ja metsätilat jne.

TEE KONTUHAKU!

Kontuhaku käynnistyy näin: Täytä alla oleva lomake ja lähetä se meille. Voit myös ottaa yhteyttä välittäjäämme ja hän tulee tekemään Kontuhaku-sopimuksen vaikka kotonasi.

Toivottu asuinalue/alueet *

Asuntotyyppi *

Hintaluokka

Rakennusvuosi

Asuinpinta-ala vähintään

Makuuhuoneita vähintään

Muuta esim. oma sauna, autopaikka, ei portaita yms.

Nimi *

Puhelinnumero *

Sähköposti *

Tietosuojalain ja Euroopan Unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679/EU) mukainen yhdistetty Tietosuojaseloste- ja informointiasiakirja löytyy sivun alaosasta.

KUUKAUDEN KONTU

Haemme jatkuvasti erityisesti Jyväskylän keskustan alueelta 1 – 2 h+k asuntoja myyntiin! Jos sinulla on tällainen ja olet harkinnut myyntiä, niin ota heti yhteyttä. Myös muitakin asuntoja voit toki tarjota!

Soita suoraan välittäjällemme tai lähetä alla olevat tiedot, niin otamme sinuun yhteyttä.

Kohteen tarkka osoite *

Asuntotyyppi

Rakennusvuosi

Huoneiden lukumäärä

Asuinpinta-ala

Tontin pinta-ala

Muuta esim. tehdyt remontit

Nimi *

Puhelinnumero *

Sähköposti *

Tietosuojalain ja Euroopan Unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679/EU) mukainen yhdistetty Tietosuojaseloste- ja informointiasiakirja löytyy sivun alaosasta.

PALKKIOHINNASTO

Keski-Suomen alueella toimiessamme emme ole halvin, mutta emme myöskään kallein välitystoimisto.
Listahintaiset myyntivälityspalkkiomme ovat 3,9 % asunto-osakkeiden velattomasta kauppahinnasta ja 4,2 % kiinteistöjen toteutuvasta kauppahinnasta. Minimipalkkiomme on kuitenkin aina vähintään 3.000 euroa.

JOUSTAVA HINNOITTELU KOHTEEN MUKAAN

Hintamme eivät ole kiveen hakatut eli teemme aina sinulle henkilökohtaisen välitystarjouksen. Pyrimme siihen, että saamme solmituksi molempia osapuolia miellyttävän toimeksiantosopimuksen. Tärkeää onkin se, että asiakkaanamme saat kokonaisvaltaisen välityspalvelun erinomaisella hinta-laatusuhteella. Tämä on mahdollista, koska meillä ei asuntosi huku ”asuntomassaan”, josta kuulee joskus alalla puhuttavan.

Meillä jokainen edustajamme hoitaa itse kaikki asiakkaansa alusta loppuun saakka aina toimeksiantosopimuksen tekemisestä kauppakahvien pöytään tarjoiluun. Usein jaettu vastuu on yhtä kuin ei vastuuta.

TOTEUTUVAT ASIAKIRJAKUSTANNUKSET

Kaupanteon yhteydessä perimme lisäksi todelliset aiheutuneet asiakirjakustannukset.
Näitä ovat asunto-osakekaupan yhteydessä yleisesti isännöitsijäntodistus + liitteet (hinta Jyväskylässä n. 90-150 euroa koko paketille) sekä mahdollinen kaupantekohetkelle tarvittava lainaosuuslaskelma (n. 50-90 euroa). Asiakkaana sinun tulee huomioida, että hyvän välitystavan mukaisesti ei isännöitsijäntodistus saa olla kolmea kuukautta vanhempi kaupantekohetkellä. Mikäli myyntiaika on pitkittynyt, tarvitaankin usein tuore isännöitsijäntodistus kaupantekohetkelle. Liitteitä ei yleensä tarvitse uusia.

Kiinteistön myyntitoimeksiantoa varten tarvitaan aina vähintään kiinteistörekisteri- ja karttaote sekä lainhuuto- ja rasitustodistukset. Muita lisäksi tarvittavia asiakirjoja voivat olla esim. vuokrakiinteistön vuokraoikeuden rasitustodistus sekä vuokraoikeustiedot. Kaupantekopäivälle tarvitaan aina tuoreet em. asiakirjat (tuore karttakuva ei ole välttämätön). Näistä aiheutuva kuluerä on yleensä n. 50-100 euroa.
Muita mahdollisia kustannuksia voi syntyä esim. tarvittavien rakennuslupa-asiakirjojen hankkimisesta. Myyjä voi valtuuttaa välittäjän hankkimaan kaikki em. asiakirjat.

Mikäli toimeksianto päättyy ilman kauppaa, laskutamme em. asiakirjakustannusten lisäksi mediamaksun 150 euroa.

Ostotoimeksiannossa on välityspalkkio 3,00 % velattomasta kauppahinnasta ja aina vähintään 2.500 euroa. Ks. tästä lisää ”Kontuhaku” -sivulta.

Hinnat sis. alv:n 24 %.

TEHOKAS MARKKINOINTI

Markkinoinnin olemme keskittäneet Suomen suurimpiin ja tutkimusten mukaan eniten käytettyihin asunnonhakusivustoihin, jotka ovat Etuovi.com ja Oikotie.fi. Tätä kautta saat myytävälle asunnollesi erittäin kattavan näkyvyyden ja meiltä lisäksi tiedot viikoittaisista  nettisivuilla.  Kaikki asuntokauppamme olemme tehneet näiden palveluiden avulla.

Mikäli myytävä kohde sitä mielestämme vaatii, niin voidaan markkinointia laajentaa myös printtimediaan. Tällöin asiakas maksaa tästä aiheutuvat lisäkustannukset sopimuksen mukaisesti. Kokemukseemme pohjaten voimme tosin todeta, että sanomalehtimarkkinointi ei ole meidän toimeksiantoasiakkaillemme vielä tähän mennessä tuonut juurikaan kauppaa. Em. nettisivustoilta asiakas saa erittäin laajan tietomäärän valokuvien kera jokaisesta myytävästä kohteesta. Tämä markkinointi onkin nykyaikaista ja kustannustehokasta.

PERIKUNTIEN PALVELU

Perikunta asiakkaana? Teemme perikunnalle helpoksi asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen arviointi- sekä myyntiprosessin. Perukirjaa varten saat meiltä ajantasaisen reaaliarvion asuinjäämistöstä. Samaan pakettiin myymme asunnon ja pidämme perikuntaa ajan tasalla koko myyntivaiheen ajan. Opastamme myös asunnon myyntiä varten tarvittavien dokumenttien hankinnassa. Perikunta voi lisäksi valtuuttaa Koti ja Kontu LKV:n edustajan toimimaan puolestaan kokonaisvaltaisesti asunnon myymiseksi, jolloin asioiden hoitaminen on helppoa, esim. asuttaessa eri puolilla Suomea. Meiltä voit myös kysyä tarjousta perukirjan laatimiseksi. Toimimme tarvittaessa myös uskottuina miehinä.

VALOKUVAUS

Edustajillamme on käytössä laadukas kuvauskalusto asuntosi valokuvaamiseksi. Kuvat valikoidaan ja jälkikäsitellään aina ennen julkaisua. Julkaistava kuvamäärä riippuu asunnon koosta. Yleisesti tämä on n. 8-12 kuvaa 1-2 h + k, n. 12-18 kuvaa 3 h+k→ ja n. 15-25 kuvaa isompien huoneistojen tai omakotitalokiinteistöjen kohdalla.

Tärkeää on laittaa runsas määrä monipuolisia ja laadukkaita valokuvia näkyville myytävästä asunnosta. Ostopäätös tehdään yleensä aina ensivaikutelman perusteella. Mikäli ensivaikutelmasta ei muodostu positiivista kokemusta ensimmäisten valokuvien perusteella, voi kiinnostus hiipua useilla potentiaalisilla asiakkailla.

Asuntokauppa käydään tänä päivänä netissä ja asiakas tekee alustavan ostopäätöksensä jo  kotitietokoneensa äärellä, kahvi- tai teemuki käden ulottuvilla. Tällöin tehdään se tärkein päätös: lähdetäänkö asuntoa katsomaan paikan päälle.

Valokuvauksessa pätee aina ”Less is more” eli vähemmän on enemmän. Mitä selkeämpi on asunnon yleisilme, sitä houkuttelevampi ja valokuvauksellisempi se voi olla. Aina ostajat eivät osaa nähdä metsää puilta, joten on tärkeää, että tuodaan vain olennainen osa asunnosta esille, eikä esim. kaikkea sitä tavaramäärää joka ihmisellä usein on kotona ympärillänsä. Välittäjämme antavat aina neuvoja pientä ”stailausta” ja valokuvausta varten.

SIISTI TEKEE AINA KAUPPANSA

Aina ei tarvita edes pintaremonttia, vaan kunnon kuuraus ja tavaroiden sullominen kaappeihin tai vintille riittävät tekemään asunnosta houkuttelevan. Repsottavat tapetit ja puuttuvat jalka- ja kattolistat toki kannattaa fiksata ennen kuin asuntoa aletaan myymään. Ostaja kiinnittää usein huomionsa ensin epäkohtiin eikä välttämättä kauniiseen keittiökaapistoon. Hän muodostaa käsityksensä myytävän kohteen arvosta sen epäkohtien perusteella, jolloin uusitut keittiökaapistot ovatkin äkkiä huono sijoitus.

Nyt uutena palveluna on kauttamme saatavissa myös kauko-ohjattavalla pienoishelikopterilla tehty valo- ja videokuvaus! Miltä tuntuisikaan asiakkaasta, jos hän pääsee katsomaan pihaa tai tiluksia yläilmoista käsin? Tämä harvoin nähty kuvakulma on nyt mahdollista saada kiinteistöstäsi ja miksei myös vaikkapa rivitalolähiöstä otettuna. Kuvaushinta alkaen 250 euroa/kohde.

VUOKRAUSPALVELU

Ehkä sinulla on jo asunto vuokrattavaksi, mutta vuokralainen puuttuu?
Anna meidän hoitaa tämä. Etsimme puolestasi asuntoon sopivan vuokralaisen, hoidamme luottotietojen tarkastamisen ja laadimme vuokrasopimuksen lainsäädännön, nykyvuokratason ja omien ehtojesi mukaisesti. Tarvittaessa neuvomme vuokralaista vuokravakuuden järjestämisessä.
Voit myös valtuuttaa edustajamme hoitamaan kokonaisvaltaisen vuokrauspalvelun alusta loppuun. Tällöin edustajamme lisäksi valokuvaa vuokrattavan kohteen ennen luovutusta ja luovuttaa huoneiston avaimet vuokralaiselle vuokrasopimuksen ja vakuuden asettamisen jälkeen.
Palkkiomme on tässä 1 kk:n vuokra + alv 24 %. Palkkio on vuokranantajalle verovähennyskelpoinen.